Att klä sig som gravid

Dagarna och veckorna går och nu är jag i vecka 39 och bebisen kan komma när som helst. Än så länge känner jag inga tecken på att han vill titta ut. Men jag börjar bli riktigt trött, orkar mindre och mindre. Fast det är ju helt normalt så klart.

Tänkte prata lite om att klä sig som gravid. Att jag är en person som gillar mode, kläder och stil lär inte ha undgått någon. Att klä sig som gravid visade sig rätt enkelt tills ungefär sista trimestern. Jag har så gott som haft mina vanliga kläder under hela graviditeten. Jag gillar mycket stora skjortor och slappa kostymbyxor vilket gjorde att mina kläder fungerade även när jag började växa. Har egentligen inte köpt några “riktiga” mammakläder utan satsade på att köpa ett par byxor med resår i midjan i någon storlek större och några bekväma trikåklänningar. Sen känner jag att min stil lite fått ta sig andra riktningar när kroppen inte ser ut som den brukar.

Det enda jag verkligen behövt köpa nytt av har varit nya underkläder. Brösten har växt med 4 kupstorlekar (gahhh) och trosor kändes tajta när magen blev för stor.

Här kommer en kavalkad av bilder på mig, min mage och min stil.

Här är jag som döljer de första tecknen på en babykula. Egentligen är det nog bara brösten som börjat växa här. Är i vecka 17-18 ungefär och här klär jag mig i mina vanliga kläder.

Nu är det efter vecka 20 och jag har berättat för vänner och kollegor att jag har en bulle i ugnen. Ärså stolt över min lilla kula och trivs väldigt bra med att växa.

Trikåklänningar vilken gåva till gravida. Denna klänning lyckades jag klämma mig i upp till vecka 30. Så underskatta aldrig ett bra trikåtyg.

Kände mig väldigt fin här med lite bar mage som syns. De plisserade byxorna (från H&M) har varit guld under graviditeten. Köpte en storlek större än min vanliga storlek och de passar fortfarande så här vecka 39.

En stor t-shirt döljer att barnkjolen från Zara sitter under magen och skaver lite. Tror jag är i vecka 27 här. Nu börjar kläder kännas lite jobbigare. Det skaver och känns obekvämt efter en hel dag.

När jag köpte denna vita skjorta tänkte jag på hur snyggt det skulle vara till gravidmagen. Nu hann jag bara ha den en gång för sen blev den för tajt över brösten. Missade lite att det inte bara är magen som växer. Här är jag i ungefär vecka 30 och är i sista och tredje trimestern. Mina bekväma sandaler är på och sen dess har jag nog inte använt några andra skor.

Eftersom vi flyttade i juni så har besöken på Ikea varit många och det är därifrån denna härliga t-shirt kommer. Här har jag nästan helt börjat gå över till trikåplagg med resår. Graviditeten gör dig varmare än vanligt och jag känner att inget får sitta för tajt då blir jag varm.

Är på bröllop i min mysiga pyjamasdräkt från jobbet (KappAhl) Omlottblusen tänker jag dessutom blir perfekt när jag börjar amma. Köpte en storlek större än min vanliga storlek på byxor och blus. Kände mig snygg och pigg och kunde tom dansa loss på dansgolvet trots mage.

Detta set hade jag sett på Mango tidigt i säsongen och när det kom på rea slog jag till. Här var jag i vecka 34 och överlycklig att jag fick på mig setet (med god morgonfrisyr och allt) trots jag beställt det för kunna ha i höst när jag är mindre igen. Men lyckan var kort nu längtar till att inviga det på nytt i höst.

Lite nya kläder ville jag ändå köpa under graviditeten men jag försökte hitta kläder som jag även kan ha och uppskatta efter graviditeten. Denna långskjorta från KappAhl blev perfekt i sommargarderoben.

Sista juni drog jag på semester och klockade ut för ett års mammaledighet (!!). Första semesteranhalten blev Stockholm och här var kanske sista gången jag såg riktigt fräsig ut och jag kände mig som mig själv med min stil.

Istället för utlandssemester blev det härlig och mysig semester på Österlen. Vi hyrde en liten stuga vid havet och spenderade dagarna med att åka runt och gilla landskapet och äta god mat. Här är jag i vecka 36 och känner mig stark och snygg med magen i vädret. De lånade mammatajtsen har nu blivit favoriter i garderoben. Nu kan jag nästan bara ha klänning och riktigt stora byxor. Att tänka på stilen är svårt utan bekvämlighet är viktigast. Försöker piffa mig de dagar jag går utanför huset.

Vecka 39 och min app säger 7 dagar kvar….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.