Kimchi på eget vis

Ida här igen och just nu sitter jag och spanar åt fönstret för där står min laddning med hemmagjord kimchi och håller på att bli redo. Eller redo blir den inte förrän om ett par dagar. Men kan ändå inte låta bli att bara sitta här och längta. Jag älskar kimchi. Denna fermenterade kål och chili rätt är något jag lärt mig äta de senaste åren och har varit sugen på att testa att göra själv flera gånger. Nu fick jag med ett recept från min nya bok “New Vegan” av Jenny Mustard som jag köpte på bokmässan (för den uppmärksamma så skrev jag om inköpen här.) Jenny gör även egna youtube-filmer med enkla steg för göra sina recept. Har följt hennes recept så gott jag kunde. Kimchin är stark och syrlig på samma gång och detta receptet är självklart veganskt. Jag är ju vegetarian men äter väldigt mycket veganskt så jag är alltid ute efter nya roliga recept att testa. Nu håller vi bara tummarna för att min egen kimchi blir sådär god som det ser ut att Jenny fick sin. Vem gillar att laga mat här då?

Ser nästan ut som bläckfiskar på burk. Nu ligger kålen där och ska bli göttig. Mmm kimchi. Min kille som bott i Korea är boven bakom min förälskelse i Kimchi. Glad att han introducerat mig till denna delikata rätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.