Matelådemåndag – Vegetarisk Pad Thai

Jag har snart varit vegetarian i ett decennium vilket är något av det bästa jag gjort, både för miljön och för min kropp. Jag blev vegetarian av flera anledningar. Främst för att jag inte tycker det är hållbart med den köttkonsumtion som vi människor pysslar med idag. Köttindustrin är skitdålig för miljön och vårt klimat. Jag tycker heller inte det är etiskt hållbart att äta djur även om vi i Sverige har en okej djurvård.

Är du sugen på att prova att äta mer vegetariskt så börja lätt med att byta ut några måltider i veckan till vegetariska alternativ. Att laga vego är inte så svårt egentligen. Jag och min kille Jacob gillar att laga mat och försöker prova på nya rätter varje vecka. De flesta recepten hittar vi på Pinterest eller i några av våra kokböcker vi har här hemma. Men Pinterest och bloggar är helt klart ett säkert kort när det kommer till hitta nya recept. Varje måndag lagar vi mat för matlådor till jobbet. Japp jag är den där som har med mig matlåda varje dag. Det är både bra för kassan och så kan du hålla koll på vad du sätter i dig.

Jacob har tjatat efter thaimat hur länge som helst så det blev en vegetarisk pad thai till middag. Jag fotade lite så även ni kan hänga med på vår #matlådemåndag Självklart är jag ingen mästerkock, jag har inget instagramvänligt kök eller fancy kamera. Men vi lagar rätt ok mat 😉

Grunden till receptet hittade vi här. Sen har vi mixat in lite fler grönsaker och alternerat såsen så den blev helt vegetarisk.

FashionNerds_Vegetarisk pad Thai_1

Vi dubblar eller tripplar ofta recpet när vi lagar matlådor så att det räcker flera dagar. Vi försöker jobba med färska råvaror och göra mat från grunden. Men självklart “slarvar” även vi med pizzakit och halvfabrikat.

FashionNerds_Vegetarisk pad Thai_2

Jag beställde en spiralizer från nätet men tyckte inte den fungerat så bra när jag provat innan. Men med zucchinin idag gick det riktigt stiligt. Ett bra tips är att zucchini i långa trådar går att använda istället för pasta det blir ett mer kolhydratsnålt alternativ.

FashionNerds_Vegetarisk pad Thai_3

När alla grönsaker var hackade och klara så wokade Jacob dem i en het panna ihop med nudlar och sås. Innan dess så tärnade vi tofu och stekte med lite olja och några stänk med soya. När grönsaker och nudlar var färdigwokade slängde vi på en kruka med koriander och några nävar hackade jordnötter.

FashionNerds_Vegetarisk pad Thai_4

När det är klart kan det nästan se sådär instagram-vänligt fint ut på tallriken. Tyvärr är jag ingen mästerfotograf eller har ett bloggvänligt kök.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.