På skidor i Serre Chevalier

Hej bloggen nu har jag verkligen varit osynlig här. Skyller på flera veckors förkylningar i december och januari som bara slog ut mig och min energi. Energin fick jag dock tillbaka när vi drog och åkte skidor.

För snart två veckor sen drog jag och min kille till franska alperna för en välförtjänt och efterlängtad vintersemester. Vi åkte med UCPA som är ett franskt företag som anordnar skidresor som innehåller skidlärare och helpension. Vi valde att åka till Serre Chevalier då vi fått rekommendationer att det är det bästa stället för oss vegetarianer.

När det kom till själva skidutbildningen delades vi upp i olika grupper beroende på hur bra man åker skidor. Jag hade valt att ha lärare på halvtid så jag åkte med lärare halva dagen och halva dagen själv (eller vilade). Jag kom i en grupp med nästan bara fransmän som kunde säga två meningar på engelska varav liftresorna blev ideligen tysta. Men som tur var är min franska hjälplig och skidläraren var riktigt bra på engelska.

Jag är nu en rejält mycket bättre skidåkare som inte blir rädd och gråter i en backe för den lutar lite för mycket. Även min mycket mer erfarna sambo fick mycket med sig hem efter utbildningen. Det finns grupper för alla typer av skidåkare från helt nybörjare till folk som åker offpist. Jag åkte också offpist för den delen- #stolt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.