Populärkulturtips

Precis när jag började tänka på att gå ner till två lager kläder och drömmen om våren kändes sann så kom snön till Göteborg. Visst det blir ljusare ute men nej jag är inte sugen på snö nu. Jag vill ha vårtecken och solsken. Men det får vänta och tills dess är jag glad för att det dyker upp lite skön populärkultur som räddar en från vintermörkret.

Finaste Henrik Berggren, frontmannen i Broder Daniel, mina tonårs idol och den eviga melankolins ansikte dök upp med en ny låt. En fantastik sån dessutom. To My Brother, Johnny är en fin sång som även kom med ett vackert brev där Henrik talar om depression, missbruk och att klara vardagslivet. Så nästa gång på klubben spela To My brother, Johnny istället för shoreline…

Denna veckan är det internationella kvinnodagen och med detta in mind så har svenska damlandslaget tagit fram nya matchtröjor inför Algarve cup. På ryggen där vi brukar se spelarnas namn kommer nu stå olika citat av sköna kvinnor. Allt från Zara Larsson till Gudrun Schyman. Ett fint intiativ tycker jag!

damlandslaget2017_fashionnerds_ftpedelman Bild snodd från svd.se tagen av FTP Edelman.

Känner man precis som mig sådär lite osugen på att hänga ute i snö och slask så kan man alltid sluka en serie eller två på Netflix. Jag och killen har under vintern kollat in Ajin en animerad serie på Netflix som handlar om en ny sorts människor som inte kan dö. Snygg och spännande serie med avsnitt på ca 20 minuter. Perfekt att klämma in även för den mest upptagna.

ajin_netflix_fashionnerds

Böcker är ännu ett sätt för mig att klara av vintern. Just nu läser jag Sara Stridsbergs Beckomberga. Har något år på nacken men jag har bara inte hunnit med att läsa den förrän nu. Boken är en vacker roman om anhöriga som famnar i mörkret för hålla kvar sina nära som i sin tur fajtas med sina demoner.

Vill jag drömma lite om våren så brukar jag titta i min fina flora. En bok med illustrationer av nästan alla blommor och växter vi har i detta avlånga land. Varje sida lika vacker som en tavla. Jag har hittat min bok i en gammal bokhandel.

bonniersfloraifärg_fashionnerds sarastridsberg_beckomberga_fashionnerds

Puss och kram // Ida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.