Sol och konst

Äntligen fick vi hopp om sommaren. Helgen gav oss sol och värme, ja eller i alla fall tvåsiffrigt och nog för att inte frysa i vårjackan. Så medan halva Sverige sprang Göteborgsvarvet gav sig jag, Ida, och sambon ut i skärgården för kolla på konst. Konstmuseet Strandverket på Marstrand körde sista helgen Herta Hillfons fantastiska skulpturer. Konst och sol på Marstrand var precis vad man behöver efter en arbetsvecka.

Emma drog till London för att hinna shoppa lite innan det blir jobbmöten och arbete på kontoret i England. Hon rapporterar att det är sol i London och att snart blir det mat och öl!

Här kommer ett långt meningslöst inlägg med bilder på vad som hände i helgen. Så häng med..

Solglasögon_svartvit_FashionNerdsIdaAugustsson_FashioNerds

Solglasögonväder är det bästa vädret. På spegeln får tre favoriter stå just nu. De svarta längst till vänster med söta blommor på är ifrån KappAhls barnavdelning. De svarta i mitten är köpta från Kina och de svartvita är från Lindex. Men kan helt klart tänka mig ett nytt par. För visst måste man ha några att välja på?

HertaHillfon_Strandverket3_FashionNerdsHertaHillfon_Strandverket2_FashionNerds

Herta Hillfons riktigt stora skulpturer var de jag gillade bäst och i synnerhet de i obehandlad lera. Hertas skulpturer kan skådas på flera platser i Sverige men på museum har det varit svårt då Herta tyckte att ville folk se hennes verk kunde de komma till henne. Verkade ha varit en tuff och avig tant. Precis en sådan tant man diggar.

HertaHillfon_Stranverket_1_FashionNerdsMarstrand_havet_FashionNerds

Mer skulpturer och så lite hav. Havet såg nästan badvänligt ut trots att det nog hade en temperatur under 10 grader. Den här helgen har verkligen fått upp längtan till sommardagar med bad.

Rohsska_Kraftwerk_FashionNerdsRohsska_Kraftwerk_Auto_FashionNerds

Idag, söndag tog vi vagnen till ännu ett museum och ännu en utställning. Dagen till ära var det vernissage för en utställning om bandet Kraftwerk på Röhsska. Utställningen Influenser, referenser och plagiat innehöll allt från skivor, affischer till prylar som knyter an till bandet och dess historia. Man är ju ett Kraftwerkfan så det här gillade vi. Estetiskt och musikaliskt var Kraftwerk genrebrytande under 70-talet så gillar ni Kraftwerk eller bara är på Röhsska så glöm inte besöka utställningen.

Rohsska_ChristianPontusAndersson_FashionNerdsRohsska_ChristianPontusAndersson2_FashionNerds

Christian-Pontus Anderssons GALET FINA verk (Eden, see you on the other side) som fanns på Röhsska var svåra att slita sig i från. Surrealism och realism mixat på ett ypperligt sätt. De “små människorna” i porslin var så perfekt gjorda att man tittade över axeln en gång extra för att se om de rörde på sig eller inte…

RådaGelato_Göteborg_FashionNerds

Sol betyder glass! Precis i början av Linnegatan (mitt emot Kino för er som känner ert hipstergöteborg) har Råda Gelato öppnat. Väldans god glass och sorbet (den var dessutom laktosfri). Glassen gör ägaren själv och bara av fina naturliga och ekologiska råvaror från trakten.

Quesaidillas_vego_FashionNerdsEgenMusli_FashionNerds

Ibland är man huslig och sådär. Vi avslutade helgen med att laga vegetariska quesadillas och blanda ihop en egen musli med dinkelpuffar, gojibär, russin, kokoschips och lite annat smått och gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.