Way out veggie

Igår meddelade Way Out West att de enbart kommer servera vegetarisk mat på festivalen.  En nyhet som fått folk att rasa. Köttätarna känner sig kränkta och hotar med att vägra gå dit. De kanske skulle ta två minuter och tänka till. Det handlar om en festival som tar sitt miljötänk ett steg längre som gör något åt ett klimat som vi sakta men säkert bryter ner. Så här säger Way Out West>

"Allt för många tror att köttindustrin bara handlar om djurens livsvillkor och om människors hälsa, faktum är att det handlar lika mycket om resursslöseri och miljöförstöring."

"Den mat vi äter och den vi slänger står för ca 25% av medelsvenskens klimatpåverkan. Vi måste göra något, det är vi själva som bestämmer vad vi äter."

Vi vegeterianer får alltid gå omvägar och leta efter vettiga vegetariska alternativ. Det är vår vardag. Nu kommer maten som serveras kunna ätas av alla (nåja vi får inte glömma allergikerna). Vill ni trots allt äta en köttbit är Linnégatan fylld med resturanger.

Tänk om ni som klagar och är upprörda över att det inte serveras kött på en festival använde den energin på saker som på riktigt är viktiga. Som att besegra rasism, omjämställdhet, orättvisor och fattigdom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.