Att gå över tiden

Ja, nu ligger jag här hemma i soffan och har gått över 12 dagar. Det där lilla livet i magen är inte riktigt färdig att komma ut ur min mage ännu. Den senaste veckan har varit så lååång och seg, jag är så otålig och hatar att inte ha kontroll över när något ska hända.  Det är både påfrestande psykiskt och fysiskt, känns som jag blir mer och mer som en sur irriterad boll.

Jag har hela tiden trott att jag skulle föda minst en vecka innan uträknad tid, men det blev inte riktigt så. 

Här i Göteborg kan man nu som blivande mamma vara med i en studie där man kan bli lottad att antingen bli igångsatt efter en vecka eller två(det normala). Efter några dagars funderande och inga värkan så långt ögat kan nå så bestämde vi oss för att vara med. Väl på östra så blev vi lottade att bli igångsatta efter en vecka och jag var så lättad att äntligen ska det bli bebis. 

När vi väl kom till Östra i måndags så fick vi beskedet att jag inte fick vara med i studien då jag har gått hos Aurora och har ett förlossningskontrakt. Antingen så kunde de riva mitt kontrakt och jag kunde bli igångsatt eller så fick jag åka hem och vänta in att det ska sätta igång naturligt. Så svårt val när man väl var inställd på att nu ska det bli bebis. Efter några timmar bestämde vi oss för att åka hem. 

Nu ligger jag här igen i soffan och väntar på smärta dvs att få värkar. Hoppas att det ska sätta igång nu, annars blir det tillbaka till östra på igångsättning i slutet av veckan.

Emma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.