Brow fix

Tänkt mycket på ögonbryn denna morgon och tänkte why not skriva något här på bloggen som vi underhåller superkasst nu för tiden. Kanske också för vi gick igenom alla nya bloggmail och det var många mail som handlade om nya brynprodukter (najs).  Hur som helst….

Är det något som definierar ett ansikte så är det ögonbrynen. Utan ögonbryn försvinner i alla fall våra drag i ansiktet, tänk blonda glesa bryn som knappt existerar. Vi har båda en dröm om buskiga bryn men det känns ju omöjligt. Vi behöver i alla fall big time brow fix för att inte se ut som vi rakat av våra ögonbryn. Länge, länge så fanns det ju nästan bara pennor som alla var ungefär svarta, rödbruna eller gulbruna. Kan någon förklara varför de flesta pennor dra mot gult eller rött? Känns så orimligt ju. Vi har ju kalla blonda färger i vårt hår och då känns det ju mer relevant med gråblont. Att det skulle ta företagen så lång tid att fatta detta är lite av ett mysterium…

IdaAugustsson_nobrowIdaAugustsson_brow

Ida utan ifyllda ögonbryn, kan ni se dem, brynen alltså?  Ida med ifyllda ögonbryn och svår blick.

Just nu använder vi båda lite blandade saker. Penna känns alltid lite snabbare men skugga blir ett bättre resultat speciellt om man lägger på primer innan. Ida använder just nu en skugga från Maybellines serie Color Tattoo i färgen taupe. En lite krämigare skugga som sitter riktigt bra. Appliceras med tunn snedskuren pensel. Tyvärr verkar just denna färgen försvinna ur sortimentet. Dessutom är denna skugga en riktigt bra “dupe” på Anastasia Beverly Hills Dip Brow som blivit rejält hajpad sista tiden och som dessutom alltid är slut i “vår färg” därför blev det Color Tattoo. Den har dessutom överraskat i kvalitet. Emma är helt förälskad i en brungrå penna som hon köper på Gekås i Ullared för 19 spänn!! den är gråbrun och ja den är riktigt jädrans bra för sina 19 spänn. Märket heter Kubiss o pennan har nog färg no 5/grey.

Eftersom vi har väldigt få brynstrån så är det svårt för oss att gå efter devisen “fyll inte i huden” bara brynen haha då hade det sett skralt ut. Utan med penna drar vi små små streck där det behövs för fylla i och sen suddar vi lätt ut med borste för att få det se naturligt ut. Använder vi skugga så blir det en snedskuren pensel. Vi kör hellre lite “buskigare” bryn än smala. Sen har vi fått lära oss att “don’t make them twins make them sisters and brothers” det vill säga de behöver inte se exakt likadana ut. Utan låt dem se naturliga ut. Skulle vilja se mer makeup-nördar på youtube som har liknande bryn som oss som visar hur man gör. Alla har perfekta bryn med massor strån och brynen sitter upp i pannan. HALLÅ alla har inte det mvh snart 36 år har begynnande rynkor och ögonbryn som sitter närmare ögonen än pannan.

Men nöjd kan alltid bli nöjdare så nu när både E.L.F och Isadora verkar släppa lite nya ögonbrynsgrejer så blir man ju sugen på att prova dem. Elfs nya pennor ser bra ut. Gillar att det är en borste på dem. Isadoras nya skugga kanske inte är rätt färg.. men har någon provat än? Ja och så får det väl bli en Anastasia produkt snart..Eller drömma om att vakna upp med fylliga fina ögonbryn som alla andra (verkar det som) sminknördar har.

Elfessentialinstantliftbrowpencil isadoraPerfectBrowDuoCompactPowder

E.l.f Essential Lift Brow Pencil och Isadoras Perfect Brow Duo Compact Powder (varför lägger man ens med en pensel förresten, den är ju i 99% av fallen kass samt man borde väl vilja uppmana folk till att använda vettiga redskap.. ja eller nått).

2 Comments

  1. Tack så mycket för att dela sådan proffsig post. Detta är en de mest användbara artikeln för mig. Jag har lärt mig massa tänker i denna webbplats. Jag kommer bokmärke din webbplats. Jag är nöjd att söka ut många bra information här inom gällande tack för delning. Vänligen hålla slik. Tack igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.