En helg i Bryssel | Bryssel

Förra helgen drog jag Ida, och min sambo Jacob till Bryssel. I Bryssel möttes vi av solstarka vinterdagar och vår kompis Johanna som bor och jobbar där. Vi bodde i det mysiga området Saint Gilles där alla hus var ofantligt vackra med skyhöga fönster och snirkliga franska ballkonger. Jag försökte charma belgarna med min gamla skolfranska och det gick för det mesta helt ok. Staden är fylld av expats så många har inte franska som modersmål och kanske därför är belgarna vana vid folk med tveksam franska.

vår kära väninna Johanna tog oss på en fantastisk stadstur som bestod i all göttigt som Brussel hade att erbjuda. Med göttigt menar vi förstås öl, choklad, ost och våfflor.

img_6338.jpg

Vi gjorde ett besök på det lilla bryggeriet Cantillion och provade öl. Deras Lambic och Gueuze, som är öl som smakar surt på grund av fermentering var så himlans goda. Jag är ett stort fan av allt som smakar surt.

img_6339.jpg

Är det något jag är förtjust i är det gamla stora hus som är lite slitna. Ungefär hälften av mina bilder består av bilder på husfasader. Bryssel är verkligen en oväntat härlig stad att besöka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.