En vanlig dag i mammalivet

Svårt att säga vad som är en vanlig dag i mammalivet men nu känns det som man har fått lite rutin på livet och dagarna.

En vanlig dag börjar ofta mellan 06-07 då vaknar Allan och vill inte sova längre. Är klockan närmare 07 så går vi upp direkt och börjar med frukost eftersom Jacob går upp vid 07. Är det innan 07 så ligger och och myser i sängen tills Jacob gått upp. Denna tid på dygnet är ofta Allan glad och nyfiken. Han får sitta i babysittern medan vi äter frukost och diskuterar dagen. Jacob passar på att mysa så mycket han kan med Allan innan han drar till jobbet. Jag försöker hinna med att få några minuter utan Allan i famnen så jag kan läsa nyheter och uppdatera mig på sociala medier.

När det ljusnar och morgonen går mot lunch blir det amning och jag klär på Allan och försöker få honom sova en stund i babynästet så jag hinner ta på mig kläder och borsta tänderna. Det kan ske allt mellan klockan 08 till 11. Det här med tid och planering är inget som funkar bra när man har barn. Sen hänger vi i vardagsrummet och jag tittar på någon serie och Allan sover eller så leker vi, vilket för en tre månaders bebis ofta är att ligga i babygymet, lyssna på en speldosa eller att jag läser en bok.

Vid lunchtid så kan man hoppas att Allan sover i sitt näste så jag kan värma matlåda och gör han inte det så får han se på när jag äter från babysittern. Efter lunchamning så brukar vi dra ut på en promenad. Senaste månaden har han dock blivit rätt sur i vagnen så ibland blir det korta promenader men jag försöker gå minst en timme om dagen.

img_9826.jpgPå eftermiddagen tittar jag igen på lite tv-serier eller läser en bok medan han sover. Ofta i min famn. Funkar det så försöker jag förbereda mat till kvällen men det brukar gå sådär. Precis som det går med städning och uppehålla hemmet fint. Sen försöker jag leka och busa med Allan och öva på ligga på mage.

Efter middag som nästan alltid tillagas av Jacob så blir det mer bus och lek och öva nacke så brukar Allan vara lite kinkig och har vi tur så somnar han en stund. Vid 19-20 börjar tyvärr hans kolikskrik om vi har otur. Då blir det vagga honom till ljudet av en hårfön och till slut somnar han i min famn och vi sover tills nästa amning.

Sista amningen brukar bli vid 21 sen somnar både han och jag gott för natten. På natten ammar jag ofta två gånger och det brukar gå väldigt smidigt så jag får en rätt bra sömn. Är glad att jag somnar lätt för det underlättar livet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.