Idas hudvårdsrutin

Mitt intresse för smink och skönhet kom in rätt sent i livet, sådär efter 20 års åldern. Ja sent om man jämför med dagens ungdomar som dominerar You tube med sina tutorials, hauls och allt vad de pysslar med. Sminka mig gjorde jag sparsamt under gymnasiet och det var inte förrän flera år senare jag började älska och botanisera i sminkets värld och vill väl säga att det där med smink har jag rätt bra koll på idag.

Hudvårdssidan har jag dock legat lite efter med. Jag har alltid haft en rätt bra hy så länge jag inte stressar för mycket för då har jag en tendens att få finnar. Så länge jag sminkat mig har jag i alla fall alltid haft rengöring och dagkräm i min hudvårdsrutin. Som tur var kom jag på att huden kanske behöver lite mer än det, speciellt när jag insåg att min hy är känslig. De senaste fem, sex åren har jag boostat upp mina kunskaper och fått till en hudvårdsrutin som funkar jättebra för mig. Jag har en känslig hy som tenderar att bli torr men som ändå kan bli lite glansig i pannan. Jag har rätt ljus hy med lite rosa undertoner. Trots att jag är ljus i hyn så blir jag solbränd och har inte alls lätt för att bränna mig. Vilket i och för sig i detta solfattiga land är så gott som omöjligt under ca 360 dagar om året. Så sola mig gör jag ju inte så ofta. Sa jag att jag var 37 år? I alla fall är jag det så på gränsen till att vara medelålders.. hehe nej.

Men då kör vi väl. Här kommer min nuvarande hudvårdsrutin som självklart börjar med rengöring. Jag har lagt till länkar på alla produkter till ställen på internetz som säljer produkterna. Vassego!

fashionnerds_beautyroutine_1

Jag sminkar mig en hel del enligt vissa och inte så mycket enligt andra. Foundation, ögonbryn, mascara, ögonskugga och rouge och en (kanske två) highlighter ingår för det mesta min vardagssminkning. För att få bort sminket börjar jag med Biodermas Sensibio micelära vatten som jag på en bomullspad trycker lätt på mina ögon för att få bort det värsta kring ögonen. Sen går jag på min koreanska favoritrengöring; Banilas Clean it Zero. Den skopar jag upp i handen och masserar in i huden. Låter sitta i trettio sekunder och sen sköljer jag med ljummet vatten tills jag är en och fin. Sen torkar jag huden med en liten handduk som jag byter nästan varje dag. Jag köper 10pack små handdukar från Ikea som jag tvättar ofta så jag alltid har nya fräscha handdukar till fejset.

fashionnerds_beautyroutine_2

När jag lyckats få bort alla mascara så är det dags att smörja fejset och då börjar jag alltid med ett serum och just nu är det Cosrx snigelsekret serum/essence. Den är faktiskt lite slemmig i konsistensen men huden känns återfuktad så något bra gör den. Efter serum kommer kräm och även där kör jag på en kräm som ger mycket fukt. Cosrx Hyaluronic Acid Intensive Cream verkligen känns fest och härlig på huden. Hyaluronsyra är extra bra för att få in fukt i huden. Tips för den som har torr hy är att titta på produkter med just hyaluronsyra. Eftersom krämen är så härligt tjock och go så använder jag samma både morgon och kväll. Känner jag mig väldigt torr avslutar jag ibland med att klappa in lite mandelolja i huden. Cosrx är även det ett koreanskt hudvårdsmärke som jag shoppar via e-bay men det finns även att köpa från vanliga webbutiker.

fashionnerds_beautyroutine_3

Några dagar i veckan så boostar jag min hud ännu mer genom att lägga Paula’s Choice Skin Recovery Hydrating mask som är fantastisk för hyn. Jag sover med den! Den kan man inte få för lite av.

Har du inte hört talas om syror för huden än så kanske du bott under en sten. Hur som helst så har jag som resten av skönhetssverige fallit för Paula’s Choice BHA liquid på 2% som ska hjälpa till att få huden ren från porrmaskar och annat skit. Jag tycker inte den gör jättemycket på min hud men jag använder den trost allt ungefär varannan dag efter rengöring.

Scrubba/peela gör jag bara en till två gånger i veckan och mycket snällt för har man känslig hy ska man ta det lugnt. Maria Åkerbergs produkter är jag mycket glad i och denna Papaya-peeling är skonsam och luktar fantastisk och är dessutom ekologisk.

Avslutningsvis så lyxar jag till det med en sheet-mask en gång i veckan bara för att jag kan och det känns så härligt. Sheet masks köper jag på e-bay i flerpack och då främst från olika koreanska märken. Tips är masker från Etude House och The face shop.

Har du en liknande hy som jag? Då tror jag att du kan gilla det jag använder. Jag tycker min hud mår utmärkt av dessa produkter. Har du inte råd att köpa alla produkter eller tycker du det låter för mycket allt smörj och piff. Fokusera på skaffa en bra rengöring, ett bra serum och en bra dag/natt-kräm. Då kommer du långt.

Kräma på! puss och kram // Ida

btw för den som undrar hur det går för Emma så är hon och hennes man nu föräldrar till en liten tjej <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.