Let’s talk about Birds and Bees

Några vänner till oss har startat en ny webbutik med fokus på ekologiska kläder. Hurra sa vi och ringde upp Ida, en av grundarna till Birds and Bees för att prata mer om webbutiken.

Varför startade ni Birds and Bees?
Vi ville göra något roligt som samtidigt kändes meningsfullt och intressant. Vi upplevde också att det var svårt att hitta ekologiska kläder som föll oss i smaken.

Vad har ni i sortimentet?
Vi erbjuder ett schyst sortiment för vuxna killar och tjejer allt från kalsonger till klänningar och mössor. Tanken är att man ska kunna plocka ihop en hel outfit hos oss som kan funka både till fest och vardags, kunden ska slippa leta runt. Vi uppfyller nästan detta nu men vi söker fortfarande efter fler märken som gör grymma tjejkläder.

Vi har två brittiska märken - Nancy Dee som har finfina sköna klänningar av ekologisk bomull och Monkee Genes som erbjuder byxor i olika modeller i allt från retrofärger till mer glada färger.
Knowledge Cotton Apparel är ett danskt märke som har snygga underkläder såväl som sköna skjortor och varma jackor. Vi har även valt att ta in några utav deras väskor som är riktigt snygga.
Vi har även ett svenskt märke - DEM-collective. Från deras kollektion har vi svarta och vita t-shirts, som just nu är utan tryck men till våren kommer sådana här t-shirts prydas med tryck som är exklusiva för Birds and Bees.

Vad letar ni efter när ni väljer kläder och märken till webbutiken?
Vi söker efter snygga och trendiga kläder men som dessutom är hållbara utifrån ett ekologiskt-, socialt- och ekonomiskt perspektiv. Det ska gå att plocka ihop en hel outfit hos oss och vi vill vara en butik som kunderna känner sig hemma i. Därför är det viktigt att vi är lyhörda för kundernas önskemål.

Det är snart jul, vilken produkt skulle ni säga var årets julklapp?
Till honom: En varm och go stickad Jacquard Knit från Knowledge Cotton Apparel
Till henne: “Den lilla svarta” Brooke dress från Nancy Dee

One Comment

  1. jag jobbar mycket med återvunna tyger i mitt märke Rino.

    Färgglada vardagsklänningar mest, se
    rinomodeller.wordpress.com

    Hoppas det går bra med webbutiken, det behövs fler eko-butiker!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.