Skam och den vackra kärleksscenen ”SPOILER ALERT”

SPOILER ALERT!
Har du inte sett alla avsnitt från säsong 3 av norska serien Skam så ska du inte kolla detta inlägg. Erkänner att jag var sen att haka på Skam, jag hade liksom 2974 andra serier jag följde. Så här i efterhand så förstår jag inte varför jag väntade så länge. Du har säkert läst tusen fina recensioner och hyllningar av serien men här kommer en till.

Jag är så långt ifrån idag en 16 åring och det är tvåsiffrigt sen jag tog studenten. När jag gick i skolan hade vi inte mobiltelefoner, sociala medier eller läsplattor. Vi hade liksom tidningar och tv och inte så mycket mer. Men trots att Skam handlar om dagens ungdomar som hänger på tinder, snapchat och allt vad det heter så är deras problemen de samma, känslorna de samma. Jag kan känna igen mig i de där evigt svallande känslorna. Att vara rädd för inte passa in, att inte vara rädd för att vara omtyckt. Skam är så något så bra som en tonårsserie som känns äkta utan att bli fjantig. Jag är så såld. Jag klämde alla avsnitt på två dagar. Svt streamar första säsongen nu och säsong två och tre går att spana in på NRK. Som tur var jobbar jag och läser norska varje dag så språket blev inget problem.

Säsong tre handlar om Isak. I fredagens avsnitt visade de kanske den vackraste kärleksscenen jag sett på tv. Vackert tonsatt till O helga natt. Jag grät en halv flod. Sen såg jag om scenen igen.

Har ni inte sett Skam. Så se. Vare sig du är tonåring eller vuxen. Känslor har aldrig känts så nära och fina i en ungdomsserie som i Skam.

puss och kram // Ida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.