Skönhetstips från Babynecessären

När man väl är gravid och sen mamma så upptäcker man att det finns en del bra krämer och annat som passar bra för lite allt möjligt. Nedan lite bra prylar som jag upptäckt sen jag blev mamma(eller var gravid).

Purelan även kallas tuttkrämen av mig. Denna är tillför såriga bröstvårtor vid amning. Den innehåller 100 % lanolin vilket du ofta kan hitta i läppgegga (dvs ngt som gör dina läppar mjuka). Denna lilla (stora) tub har räddat mig från torra fnasiga läppar hela vintern och även under graviditeten då man blir torr överallt tydligen. Du handlar den enklast på något apotek eller på webben. Ett annat mammatips är att blanda Purelan med lite olja och smörja torra babykinder, pga att den inte innehåller vatten funkar den bra att smörja innan du går ut också.
purelan-kräm-37-gram-0

Inotyol även kallad rumpkrämen av mig. Har man arbetat i vården, som jag, har man nog stött på denna lilla tub med en trögflytande beige kräm i. Den är bra för röda babyrumpor men även annat. Denna kräm är toppen att lägga på brännsår, svalkar och läker så mycket snabbare. Den är även super för röda näsor vid förkylning, pga den är iaf för mig lik min hudfärg till färgen så blir den även lite som en concealer.
inotyol-salva-30-gr-0

Weleda Baby Calendula Face Creme är precis vad det låter som en ansiktskräm för bebisar. Köpte denna efter tips av en bekant då vår lilla har lite problem med torr hud på kinderna. Testade då att ta den själv på mina torra kinder, funkar super. Den luktar gott och ger mig nästan babylena kinder igen. Plus är att den kostar runt 50 lappen det vill säga nästan gratis. Ja sen är den ekologisk och innehåller naturliga ingredienser, bara toppen toppen.
weleda-baby-calendula-face-cream-50-ml-0

Emma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.