Textilhögskolans examensvisning 2007

Det var ett tag sedan examensvisningen var, men eftersom vår kamera med alla bilder från visningen blev stulen så blev det inget inlägg. Nu har en snäll vän till oss lånat ut hennes bilder (Tack Johanna).

Det är så svårt att välja ut vilka bilder och vilka kreationer vi vill visa för att mycket var bra. Generellt höll visningen hög kvalité som vanligt. En intressant blandning av olika konstnärlighet och textiltuttryck. Allt från lekfulla barnkläder till ställningsliknande klänningar. Nedan har vi valt ut några av våra favoriter.Övre raden
1. Helena Kristiansson , SHOW me your true colurs. Kollektionen var inspirerad av 30-tals filmglamour, färgerna var svala pasteller och glitter. Silhuetten både kroppsnära och volymiös.
2. Petra Bachmann , Sleek. Vackra plagg i skinn och latex. Petra beskriver kollektionen ”..kraften och rörelsen av en perfekt, blank yta, eb sista pust av energi som svept över ett landskap som formats till en aerodynamisk huskropp”
3. Petra Bachmann , Sleek.
4. Maria Nordström , Flowers. Kollektionen är inspirerad av fotoserien “Flowers” av Irving Penn. Vackra plagg i fina material och härliga färger.
5. Åsa Larsson , Oceanmaskinen. Enklar plagg med detaljer i skinn. Åsa beskriver kolletktionen “Oceanmaskinen är en plats där en fysiska exsisterande värld möter en imaginär värld”
Nedre raden
1. Maria Nordström , Flowers
2. Åsa Larsson , Oceanmaskinen
3. Anne Katrine Kvaal , Posthuman Doll. Otroligt välarbetade plagg i spännande och heta material. Kollektionen tolkar gränslandet mellan männsika och maskin enligt Anne Katrine.

För att läsa mer om alla avgångselever klicka in här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.