Way Out West – Torsdag

I ett lätt regn tågade vi in på festivalområdet för årets omgång av Way Out West. Utan regnkläder och regnstövlar för det där sysslar vi inte med. Dessutom så slutade det ju regna ändå. Vi började med att svänga förbi Daniel Adams-Ray som körde lite nya låtar då album är på väg när som helst. Mest gillade vi hans fantastiska vita outfit. Snyggt där. Ja vi är ju ändå Fashion Nerds.

20130809-111859.jpg

Omar Souleyman skulle spelat i Stockholm men blev nekad visum. Way out west gav svenska myndigheterna en chans att ändra sitt beslut och misstag. Igår på Linnescenen så stod han sen där Omar och lockade en stor publik att klappa med i hans musik. Lite stelt kanske men festligt. Lite av grejen med festival är ändå att se akter man inte alltid hade haft möjlighet att se eller som man inte kände till så mycket om tidigare.

20130809-111912.jpg

Någonstans här meddelades det att Neil Young var tvungen att ställa in spelningen på grund av en bandmedlem råkat ut för en olycka. En trist stämning spred sig över festivalen då många köpt sin biljett enbart för se Neil. På twitter haglade “Looptroop Rockers ersätter” skämten ikapp. Nu hade vi inte planerat se så mycket av Neil men vi har sån full förståelse för den deppighet den inställda spelningen spred med sig. Festivalen gav torsdagsbesökarna access till hela festivalen som plåster på såren. Vilket stack i mångas ögon. Den kanske otacksamma uppgiften för att ersätta Neil blev Jupiter and Okwess International som hade spelat tidigare på dagen.

Vi svängde bort till La Yegros och dansade loss till deras glada toner. Färgsprakande och lättsamt var precis vad som passade för Fashion Nerdsen innan vi skulle peppa för klubbspelning.

20130809-111918.jpg

Hela torsdagen handlade ändå om att få se Kaah. Vi hade längtat. Kanske redan sen 2001. Nu var han tillbaka med sin sköna, känsliga soul med danskänsla. Fokus låg på låtar från nya skivan men det kokade till när han körde “Dom tittar när jag dansar”. Kanske är inte nya skivan helt perfekt men den är riktigt bra. Det är något innerligt i Kaahs musik. En av torsdagens bästa spelningar för oss. De nya klubbarna för way out west verkar var större och ta in mer folk. Känns spontant som att det klagades mindre på köer och folk som inte kom in. Vi håller tummarna för att fallet var så.

20130809-111927.jpg

Emma hittade en isbit och kunde inte slita sig ifrån den. Fjant.
Idag är det riktigt busy schema som gäller. Så vi ses i skogen.

20130809-113206.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.